فرماندار گالیکش در نشست با انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان گفت: اعضای انجمنهای میراث فرهنگی، بعنوان میراثیاران و میراثبانان هر شهرستان بشمار میروند و حافضان اصلی آثار تاریخی و باستانی مناطق خود هستند.
به گزارش " پایگاه خبری تحلیلی نیلکوه " علیاصغر میرزایی در این جلسه با اشاره به نقش حمایتی انجمنهای میراث فرهنگی اظهار کرد: فعالیت انجمنهای میراث فرهنگی در چهار بخش شناسایی، صیانت، حفاظت و معرفی، کمک شایانی به تحقق اهداف و تسهیل در اجرای برنامههای این وزارتخانه میکند.
فرماندار گالیکش یادآور شد: همه آثار فرهنگی و تاریخی موجود در کشور از افتخارات بیبدیل ماست و نشان از پیشینه تاریخی و تمدن ملی برتر ایران اسلامی دارد.
میرزایی با بیان اینکه وجود آثار تاریخی و باستانی در هر منطقه در وهله اول از افتخارات اهالی آن محل میباشد افزود: بدون شک حضور فعال انجمنهای میراث فرهنگی با بهرهگیری از نیروهای بومی و محلی نقش مهمی در حفظ آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی منطقه دارد.
وی در ادامه با اشاره به 93 اثر ثبت شده ملی حوزه میراث فرهنگی در شهرستان گالیکش خاطرنشان کرد: انجمنهای میراث فرهنگی میتوانند ضمن تعامل بیشتر با اداره میراث فرهنگی، با اقدامات پیشگیرانه خود به حفظ آثار تاریخی کمک نموده و از طرفی نسبت به شناسایی و معرفی آثار و اماکنی که تاکنون ناشناخته ماندهاند اقدام نمایند.
فرماندار گالیکش ضمن ابراز نگرانی از افزایش حفاریهای غیرمجاز در سطح شهرستان تصریح کرد: همه باید در جهت حفظ آثار تاریخی و باستانی و ارزشهای تمدنی و فرهنگی منطقه خود تعصب خاصی داشته باشند. لذا در این راستا بخشداران ضمن ارائه برنامههای ویژه و کاربردی در جهت وظیفهمندی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و تعامل هرچه بیشتر آنان با انجمنهای میراث فرهنگی و یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حفظ این آثار ارزشمند تلاش نمایند.
گفتنی است در پایان این جلسه احکام انجمنهای میراث فرهنگی از سوی فرماندار اهداء شد و برای اولین بار در شهرستان گالیکش میثاقنامهای با هدف حفاظت هرچه بیشتر از آثار تاریخی و معرفی آنها به گردشگران به امضای فرماندار، بخشداران مرکزی و لوه، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اعضای انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان رسید.